Μέση Ανατολή: Διπλωματικός πυρετός για να αποφευχθεί κλιμάκωση

09:19 6/8/2024 - Πηγή: Reporter

Διπλωματικούς διαύλους με το Ιράν προσπάθησαν να βρουν οι ΗΠΑ και να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή δεν είναι προς το συμφέρον κανενός.

Την παραπάνω πληροφορία έκανε γνωστή εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν χαρακτήρισε την τρέχουσα συγκυρία «κρίσιμη στιγμή» για την περιοχή.

Ο κ. Μπλίνκεν διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον έχει αποδυθεί σε «εντατικές διπλωματικές προσπάθειες, μέρα και νύχτα» για να αποκλιμακωθεί η ένταση, εν μέσω της

ανησυχίας για τα αντίποινα που φέρεται να προετοιμάζει η Τεχεράνη εναντίον του Ισραήλ, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια την περασμένη εβδομάδα.

«Όλα τα μέρη πρέπει να απόσχουν από την κλιμάκωση» είπε ο κ. Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την ομόλογό του της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Όλα τα μέρη πρέπει να λάβουν μέτρα για να αμβλυνθούν οι εντάσεις. Η κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Θα οδηγήσει σε περισσότερη σύγκρουση, περισσότερη βία, περισσότερη ανασφάλεια».

#Ιράν #Μπλίνκεν #ΗΠΑ #Ισραήλ
Keywords
Αναζητήσεις
mesi-anatoli-diplomatikos-pyretos-gia-na-apofefchthei-klimakosi.htm
Τυχαία Θέματα
Μέση Ανατολή, Διπλωματικός,mesi anatoli, diplomatikos