Ουκρανία: Κινητοποιείται το ΝΑΤΟ μετά τις πολύνεκρες ρωσικές επιδρομές-«Σηκώθηκαν» μαχητικά

09:24 4/9/2024 - Πηγή: Reporter

Συναγερμός έχει σημάνει στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία, μετά τις νέες, πολύνεκρες ρωσικές επιδρομές στην Ουκρανία, με το ΝΑΤΟ να αναλαμβάνει δράση.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (4/9) έχει δοθεί εντολή να «σηκωθούν» πολωνικά και συμμαχικά στρατιωτικά αεροσκάφη, ώστε να εγγυηθούν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της Πολωνίας, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση επιχειρήσεων των πολωνικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «εκτυλίχθηκε άλλη μια πολυάσχολη νύχτα για όλο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία, εξαιτίας της παρατηρηθείσας δραστηριότητας της αεροπορίας μακρού βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας», η οποία εξαπολύει πλήγματα εναντίον στόχων στην Ουκρανία.

«Όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διασφάλιση της ασφάλειας του πολωνικού εναέριου χώρου έχουν ξεκινήσει και η Επιχειρησιακή Διοίκησή της παρακολουθεί την κατάσταση σε συνεχή βάση», συμπληρώνεται.

Είναι η τρίτη φορά σε οκτώ ημέρες που δίνεται εντολή να «σηκωθούν» πολωνικά και συμμαχικά αεροσκάφη.

Η κινητοποίηση έρχεται μετά τις νέες, φονικές ρωσικές επιδρομές στην Ουκρανία, με κυριότερο το χτύπημα στην πόλη Πολτάβα, το οποίο κατέστρεψε εν μέρει ένα στρατιωτικό ινστιτούτο. Ο αριθμός των θυμάτων όλο και αυξάνεται, με τον νεότερο απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον 51 νεκρούς και πάνω από 235 τραυματίες.

#Ουκρανία #ΝΑΤΟ #Πολωνία #Ρωσία
Keywords
Αναζητήσεις
oukrania-kinitopoieitai-to-nato-meta-tis-polynekres-rosikes-epidromes-sikothikan-machitika.htm
Τυχαία Θέματα