Olympic Festival Paris 2024 στο ΚΠΙΣΝ: Ένα φεστιβάλ για κάθε ηλικία αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά

17:41 22/7/2024 - Πηγή: Bovary

Από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), διοργανώνει το Olympic Festival Paris 2024.

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ μετατρέπεται σε ένα μοναδικό σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024. Μπορεί φέτος

το καλοκαίρι η καρδιά της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης να χτυπά στη Γαλλία, όμως όλες και όλοι μπορούν να πάρουν μια γεύση από τους 33ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Olympic Festival Paris 2024 στο ΚΠΙΣΝ!

Κάθεμέρα από τις 19:00 έως τις 21:00,ένα πλούσιο πρόγραμμα με ποικίλεςδραστηριότητες, καλλιτεχνικά δρώμενα,αλλά και μεταδόσεις των Αγώνων από τοπρωί, συνθέτουν το παζλ του OlympicFestivalParis2024.

Το Olympic Festival είναι προσβάσιμο σε όλους και όλες, η είσοδος στις δράσεις είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται κράτηση θέσης.

Το πρόγραμμα του Olympic Festival Paris 2024

Παρασκευή26 Ιουλίου

Ξέφωτο,Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

19.15TheOlympicCypher,χορευτική περφόρμανς

20.30Ζωντανή αναμετάδοση της Τελετής Έναρξης

ΗΤελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνωνθα αναμεταδοθεί ζωντανά σε γιγαντοοθόνηστο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.Φέτος, το θέαμα θα είναι μοναδικό καθώς,για πρώτη φορά, η Τελετή Έναρξης βγαίνειαπό το στάδιο και πραγματοποιείται σεανοιχτό χώρο - στον ποταμό Σηκουάνα.

Πριντην τελετή έναρξης, οι επισκέπτες θαέχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουνστο Ξέφωτο την χορευτική περφόρμανς μετίτλο ΤheOlympic Cypher,σε σύλληψη, χορογραφία και καλλιτεχνικήεπιμέλεια του Ηλία Χατζηγεωργίου, πουδημιουργήθηκε με σκοπό να αναδειχθείτο breakdance ως νέο άθλημα των Ολυμπιακώνκαι Παραολυμπιακών Aγώνων.

ΟΗλίας Χατζηγεωργίου και η ομάδα χορευτών δημιουργούν ένα μεγάλο χορευτικό κύκλο(Cypher). Οι χορευτές διαχειρίζονται τονχώρο, τον χρόνο και τον αριθμό των ατόμωνστον κύκλο, άλλες φορές αυτοσχεδιάζονταςπάνω σε κοινούς εννοιολογικούς άξονεςκαι άλλοτε μέσα από χορογραφημένα μέρη,ερμηνεύοντας κάθε φορά μια μοναδικήπερφόρμανς υπό τους ήχους της πρωτότυπηςηλεκτρονικής μουσικής του Αλέξη Φάλαντα.

27Ιουλίου – 11 Αυγούστου, 09.00-23.30

ParkKiosk/ Ξέφωτο, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

ΑναμετάδοσηΑγώνων

Καθημερινάοι Αγώνες θα μεταδίδονται από το πρωίσε οθόνη στο Park Kiosk, σε χώρο με σκιά, ενώαπό τις 19:00 και μετά θα μεταδίδονται σεγιγαντοοθόνη στο Ξέφωτο.

Τοπρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχώνείναι πλούσιο: η παρουσία ομάδων σεκαλαθοσφαίριση και υδατοσφαίριση, αλλάκαι η εκπροσώπηση στο τένις, τον στίβο,την ενόργανη γυμναστική, την κολύμβησηκαι πολλά ακόμη αθλήματα, υπόσχονταιδράση και πολλά μετάλλια! Ενδεικτικάαναφέρουμε τον πρώτο αγώνα της εθνικήςομάδας καλαθοσφαίρισης με τον Καναδάστις 27 Ιουλίου, τους αγώνες της εθνικήςομάδαςυδατοσφαίρισηςανδρών στις 28 και 30 Ιουλίου με τη Ρουμανίακαι το Μαυροβούνιο, αντίστοιχα, και τοναγώνα της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισηςγυναικών με την Ισπανία στις 31 Ιουλίου.

26Ιουλίου – 11 Αυγούστου, 19.00 – 21.00

Μικροίκαι μεγάλοι επισκέπτες παίρνουν τοOlympic Festival Paris 2024 Passport από τα Info Points στηνΑγορά ή το Ξέφωτο και συμμετέχουν στιςδράσεις, συγκεντρώνοντας σφραγίδες καιλύνοντας γρίφους.

Oιδράσεις αναλυτικά:

OlympicFestivalArtZone

Ξέφωτο

ΤοΞέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχοςμεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο εργαστήριοτέχνης. Μικροί και μεγάλοι με τη βοήθειαεμψυχωτών θα δημιουργήσουν τα δικά τουςεικαστικά έργα και χειροτεχνίεςεμπνευσμένα από τους Ολυμπιακούς ΑγώνεςΠαρίσι 2024.

Face& BodyPainting

Ξέφωτο

Στονσταθμό του face painting όλοι και όλες θαγεμίσουν με χρώματα και σχέδια από τουςΟλυμπιακούς Αγώνες!

ΑθλητικέςΔραστηριότητες

Κάθεμέρα του φεστιβάλ μια διαφορετικήαθλητική εμπειρία περιμένει τουςεπισκέπτες καθώς θα έχουν τη δυνατότητανα συμμετέχουν σε αγαπημένα ΟλυμπιακάΑγωνίσματα.

27-30.07Skateboarding(Canal,Ευριπίδου και Δοϊράνης)

28-29.07Ξιφασκία (Στίβος)

30.07-01.08Αναρρίχηση (Τοίχος Αναρρίχησης ΚΠΙΣΝ)

03-04.08Επιτραπέζια Αντισφαίριση (Στίβος/ΥπαίθριαΌργανα Γυμναστικής)

05-06.08Τάε Κβον Ντο

07-08.08Χειροσφαίριση (Υπαίθριος ΧώροςΑθλοπαιδιών)

10-11.08Laser Run - Μοντέρνο Πένταθλο

ΕργαστήριοΑνακύκλωσης… με πετάλια!

Ξέφωτο

Τοαγαπημένο αγώνισμα της ποδηλασίας καιη βιωσιμότητα συνδυάζονται σε έναδιασκεδαστικό εργαστήριο ανακύκλωσης.Ένα χρησιμοποιημένο πλαστικό καπάκιείναι το μόνο που χρειάζεται να φέρουνμαζί τους οι συμμετέχοντες για να κάνουντην πιο βιώσιμη ποδηλατική «διαδρομή»και να κερδίσουν μετάλλιο!

Meet& Greet / Athletes’ Corner

Ξέφωτο

Οιεπισκέπτες/τριες θα έχουν την ευκαιρίανα φωτογραφηθούν μαζί με αθλητές καιαθλήτριες που έχουν διακριθεί σεπροηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες ήμόλις επέστρεψαν από το Παρίσι, αλλάκαι με τη μασκότ των φετινών ΟλυμπιακώνΑγώνων ή τους 5 Ολυμπιακούς Κύκλους. Οιαθλητές και οι αθλήτριες θα μιλήσουνγια τις εμπειρίες τους, θα παρουσιάσουντο άθλημά τους και θα υπογράψουναυτόγραφα.

Ξέφωτο

Giveme Five!! Olympic Edition powered by Kotsovolos

Ξέφωτο

Διάρκεια40 λεπτά / Έναρξη παιχνιδιού στις 19.30 καιστις 20.20

Δήλωσησυμμετοχής στα Info Points

Το-πολύ μεγάλων διαστάσεων- παιχνίδιγνώσεων του ΚΠΙΣΝ σε μια νέα εκδοχή, μεθέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Τι ξέρετεγια τους 33ουςΘερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τηβιωσιμότητα, τη διατροφή των αθλητώνκαι τα νέα αθλήματα; Ελάτε να αναμετρηθούμε!

Δέμα…από το Παρίσι

Ξέφωτο

Διάρκεια20 λεπτά / Έναρξη παιχνιδιού στις 19.30,στις 20.00 και στις 20.30

Δήλωσησυμμετοχής στα Info Points

Έναδέμα γεμάτο παιχνίδια για την τέχνη καιτον αθλητισμό έφτασε από το Παρίσι στοΠάρκο Σταύρος Νιάρχος. Οι συμμετέχοντες/ συμμετέχουσες θα απασχοληθούν μεομαδικά και επιτραπέζια παιχνίδια μεθέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι2024.

Βιβλίαμε … ρόδες

Ξέφωτο

Μίακινητή βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία με θέματον αθλητισμό κάνει στάση στο ΠάρκοΣταύρος Νιάρχος. Τα βιβλία θα είναι στηδιάθεση όλων για ανάγνωση.

Μίακαρτ-ποστάλ από… το Παρίσι

Ξέφωτο

Δημιουργήστετη δική σας καρτ-ποστάλ – στα χρώματατων Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Κυριακή11 Αυγούστου, 22.00

Ξέφωτο,Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Ζωντανήαναμετάδοση της Τελετής Λήξης

ΗΤελετή Λήξης θα αναμεταδοθεί και αυτήζωντανά στη γιγαντοοθόνη που θα στηθείστο Ξέφωτο.Αυτήη Τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Stade deFrance στο Saint-Denis και θα περιλαμβάνει,ανάμεσα σε πολλά άλλα, μία φαντασμαγορικήχορογραφία βασισμένη στους ΟλυμπιακούςΚύκλους.

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα