Γιατρός του Χάρβαρντ αποκαλύπτει την προπόνηση που μπορεί να αναζωογονήσει την καρδιά έως και 20 χρόνια

10:17 27/10/2024 - Πηγή: Bovary

Το περπάτημα είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη πρακτική για την απώλεια βάρους και την αναζωογόνηση της καρδιάς, μια άσκηση την οποία οι περισσότεροι μπορούν να κάνουν, όποια κι αν είναι η κατάστασή τους.

Ακόμα βοηθά στην καλή κυκλοφορία του σώματος, διεγείρει την καρδιά, βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών και στη δημιουργία νέων κυττάρων αίματος.

Σύμφωνα με την Dr. Amy Shah που συνεργάζεται με τα πανεπιστήμια του Cornell, της Columbia και του Harvard,

αποκάλυψε στο ισπανικό Telva πώς υπάρχει και άλλη μια μέθοδος προπόνησης που μπορεί να αναζωογονήσει την καρδιά έως και 20 χρόνια.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που την ακολουθούν στα κοινωνικά δίκτυα είναι ενθουσιασμένοι με την ολοκληρωμένη προσέγγιση της ευημερίας που προωθεί. Η γιατρός προτείνει μια μέθοδο προπόνησης που περιλαμβάνει καρδιαγγειακές ασκήσεις, ασκήσεις ενδυνάμωσης και θεραπευτικές συνεδρίες θερμότητας. «Έχω συγκεντρώσει διάφορα στοιχεία από την επιστήμη για να μάθετε πώς πρέπει να ασκείστε καθώς μεγαλώνετε, ειδικά αν είστε γυναίκα», λέει σε ένα βίντεο της η Amy Shah.

Η μέθοδος 4-3-2-1 προσεγγίζει ιδιαίτερα τις γυναίκες άνω των 40 ετών και βασίζεται στην εκτέλεση ασκήσεων καθώς και στις επαναλήψεις κάθε εβδομάδα.

Η μέθοδος που αναζωογονεί την καρδιάΠερπάτημα: Ξεκινήστε περπατώντας 4 φορές την εβδομάδα. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το περπάτημα 3 έως 4 φορές την εβδομάδα για 40 λεπτά μπορεί να αυξήσει την εγκεφαλική δομή που ονομάζεται ιππόκαμπος και βοηθά τις γυναίκες που βρίσκονται στην περιεμμηνόπαυση.Αποκτήστε δύναμη: Η Dr. Amy Shah συνιστά ασκήσεις 3 φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε την απώλεια μυϊκής μάζας που εμφανίζεται καθώς μεγαλώνουμε. «Η προπόνηση με βάρη μειώνει την απώλεια μυών και οστικής μάζας. Δοκιμάστε ακόμα και yoga ή pilates που θεωρούνται δύο μορφές άσκησης χαμηλής έντασης και επικεντρώνονται στη σύνδεση πνεύματος και σώματος», προτείνει. Θερμοθεραπεία: «Η θερμοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει την υγεία του καρδιαγγειακού και του εγκεφάλου και να ενισχύσει την ορμονική ανάπτυξη έως και 400%. Μπορεί να περιλαμβάνει υδρομασάζ, ατμόλουτρα και σάουνες», εξηγεί η ειδικός, προτείνοντας ακόμα και ένα ζεστό μπάνιο εάν δεν έχετε πρόσβαση σε αυτά. Σπριντ: «Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 4 λεπτά την εβδομάδα για να αποκτήσεις οφέλη κάνοντας σπριντ», λέει η ειδικός, υποστηρίζοντας ότι αυτή η ρουτίνα σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες προπονήσεις μας επιτρέπει να αναζωογονηθούμε. «Υπάρχουν σπουδαία επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι μια συνεδρία σπριντ μπορεί να είναι πραγματικά ωφέλιμη για την καρδιά σας, μπορεί να την αναζωογονήσει έως και 20 χρόνια» .

Τέλος, για τους αρχάριους που θέλουν να εντάξουν την άσκηση στην καθημερινότητά τους προτείνει: «Κάνtε αυτή τη μέθοδο με τον δικό σας τρόπο, δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά είναι ένα εξαιρετικό πλαίσιο για να βελτιώσετε τη ζωή σας».

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα