ΕΘΕΑΣ – Χ. Δούκας συζήτησαν για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΘΕΑΣ συναντήθηκαν την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου με τον Χάρη Δούκα, δήμαρχο Αθηναίων και υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για να συζητήσουν την κατάσταση στον πρωτογενή τομέα, ιδιαίτερα λόγω των προβλημάτων που προκαλεί η κλιματική κρίση. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ Παύλος Σατολιάς, ο Αντιπρόεδρος Α' Ανδρέας Δημητρίου, ο αντιπρόεδρος Β' Χρήστος Γιαννακάκης, καθώς και άλλα μέλη της ΕΘΕΑΣ και της αγροτικής κοινότητας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σατολιάς έκανε αναφορά

στις δράσεις της ΕΘΕΑΣ, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο της στην ενίσχυση του αγροτικού τομέα και την εξασφάλιση του εισοδήματος των αγροτών. Επιπλέον, ενημέρωσε τον κ. Δούκα για την ίδρυση της εξαγωγικής εταιρείας «Συνεταιριστικές Ελληνικές Εξαγωγές Α.Ε.» (COGREXPO S.A.), που στοχεύει στο άνοιγμα των ελληνικών αγροτικών συνεταιριστικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, ακολουθώντας επιτυχημένα παραδείγματα άλλων μεσογειακών χωρών.

Εκ μέρους της ΕΘΕΑΣ τονίστηκε πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα για τη χάραξη μιας στρατηγικής που θα βοηθήσει την Ελλάδα να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αγοράς. Επίσης, υπογραμμίστηκε η σημασία των ΑΠΕ και των Αγροτικών Συνεταιρισμών στη βελτίωση της παραγωγής και της μεταποίησης.

Κίνητρα για αγρότες και συνεταιρισμούς

Τα μέλη της ΕΘΕΑΣ τόνισαν πως η υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία και την κοινωνία, ζητώντας δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, των αθέμιτων πρακτικών, των κόκκινων δανείων και των ζητημάτων του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ζήτησαν, επίσης, κίνητρα για τους αγρότες και τους συνεταιρισμούς ώστε να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα του τομέα.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη για την επίλυση των προβλημάτων, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή της ΕΘΕΑΣ. Δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει φορολογικά μέτρα, κοινοτικές ενισχύσεις και πρωτοβουλίες για την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, με σκοπό τη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και να στηρίξει τους νέους αγρότες και την είσοδο καινοτομίας στον αγροτικό χώρο.

Ο κ. Δούκας κατέληξε δηλώνοντας ότι η προώθηση της συνεργασίας και η στήριξη των παραγωγών θα είναι προτεραιότητά του, εάν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: etheas.gr

Keywords
Αναζητήσεις
etheas--ch-doukas-syzitisan-gia-ti-stirixi-tou-protogeni-tomea.htm
Τυχαία Θέματα