Kύπελλο Αγγλίας: Με το ζόρι στην παράταση Τσέλσι και Γουέστ Χαμ! (hls)

Ο τέταρτος γύρος δικαιολογεί ως τώρα τον τίτλο του «θεσμού των εκπλήξεων». Μετά τον χθεσινό αποκλεισμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Μίντλεσμπρο, στα πρώτα δύο ματς του Σαββάτου Τσέλσι και Γουέστ Χαμ προκρίθηκαν με τα χίλια ζόρια στους «16».

Οι «μπλε» – χωρίς τον Τόμας Τούχελ που έλειπε λόγω κορωνοϊού – επικράτησαν με 2-1 μετά τα 120’ εντός έδρας της Πλίμουθ, που αγωνίζεται δύο κατηγορίες χαμηλότερα, στην League One. Oι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μάλιστα στο 8’ με τον Γκιλέσφι, με

τον Αθπιλικουέτα να ισοφαρίζει στο 41ο λεπτό.

Η Τσέλσι δεν κατάφερε να καθαρίσει το ματς στο 90λεπτο και χρειάστηκε τη βοήθεια του Αλόνσο, ο οποίος διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης το 2-1, αλλά και του τερματοφύλακα Κέπα, ο οποίος απόκρουσε πέναλτι του Χάρντι στο 117’!

Aπό κάζο σώθηκε όμως και Γουέστ Χαμ, που πέρασε με τα χίλια ζόρια με 2-1 επίσης στην παράταση από την έδρα της Κιντερμίνστερ, ομάδας που αγωνίζεται στην National League Νorth, δηλαδή το έκτο επίπεδο του αγγλικού ποδοσφαίρου!

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 19ο λεπτό με τον Πένι και έδειχναν έτοιμοι για ιστορική πρόκριση, όμως ο Ράις – που είχε μπει ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο – ισοφάρισε στην τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες.

Ακόμα και στην παράταση η Κιντερμίνστερ είχε ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα 6ης κατηγορίας που αποκλείει αντίπαλο των «σαλονιών» στην ιστορία του θεσμού, καθώς είχε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.

Τα «σφυριά» όμως γλίτωσαν το ιστορικό κάζο στο 120+1’ με σκόρερ τον Μπάουεν!

Keywords
Τυχαία Θέματα