Καθηγήτρια Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ: «Δεν φοράμε μάσκα σε εξωτερικό χώρο»

Νέες διευκρινίσεις αναφορικά με το πότε θα πρέπει να φοράμε την μάσκα προσώπου για να προστατευτούμε από τον κορονοϊό, από γνωστή εντατικολόγο.

«Δεν φοράμε μάσκα όταν είμαστε σε εξωτερικό χώρο. Αυτό είναι κάθετο και δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοράμε μάσκα όταν είμαστε έξω και μακριά από οποιονδήποτε», ξεκαθαρίζει η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και

πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

«Ποιον θα προφυλάξουμε, τον εαυτό μας από τον αέρα;», αναρωτήθηκε μάλιστα η κ. Κοτανίδου, μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Από την άλλη πλευρά τονίζει, πως «όταν είμαστε σε εσωτερικό χώρο με κόσμο και δεν έχουμε την δυνατότητα να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας, ναι, φοράμε απλή χειρουργική μάσκα», όταν ρωτήθηκε αν η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται στο φαρμακείο, το σούπερ μάρκετ ή στην εργασία μας, λόγω του κορονοϊού.

Επίσης, εξηγεί ότι σε περίπτωση που δεν έχουμε απλή χειρουργική μάσκα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλό μαντήλι, ωστόσο, αν κάποιος είναι άρρωστος το μαντήλι κρατάει υγρασία και μπορεί να διατηρήσει ενδεχομένως τον ιό για εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

'Αλλά και σ΄ αυτή την περίπτωση, «αν πλύνουμε το μαντήλι σε υψηλή θερμοκρασία και το σιδερώσουμε, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», κατέληξε η κ. Κοτανίδου.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καθηγήτρια Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Δεν,kathigitria pnevmonologias ekpa, den