To XPeng P7+ είναι άκρως εντυπωσιακό

16:39 18/10/2024 - Πηγή: Caroto

Η XPeng παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού τον νέο XPeng P7+, τον διάδοχο της ηλεκτρικής λιμουζίνας P7, η οποία κυκλοφόρησε στην Ευρώπη μόλις τον Μάιο του 2024.

Παρόλο που το προηγούμενο μοντέλο είχε παρουσιαστεί στην Κίνα πριν από τέσσερα χρόνια, ο XPeng P7+ έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις, κυρίως σε τεχνολογικό επίπεδο, διατηρώντας όμως και αρκετά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του προκατόχου του.

Σχεδιαστικά, το XPeng P7+ παρουσιάζει κάποιες βελτιώσεις, διατηρώντας όμως την χαρακτηριστική φωτιζόμενη LED γραμμή στην εμπρός

όψη. Τα φωτιστικά σώματα έχουν αποκτήσει μία οριζόντια «γραμμή», ενώ η εμπρός μάσκα έχει επανασχεδιαστεί με νέες εισαγωγές αέρα. Στο πλάι, το τρίτο πλευρικό παράθυρο φτάνει πιο βαθιά προς τα πίσω, λεπταίνοντας την C-κολώνα του αυτοκινήτου.

Στο πίσω μέρος, οι αλλαγές είναι πιο έντονες, με τις νέες πίσω φωτεινές λωρίδες να σχηματίζουν ένα μεγάλο τόξο και έναν ενσωματωμένο σπόιλερ κάτω από το πίσω παρμπρίζ. Το κάλυμμα της πίσω πόρτας έχει αποκτήσει περισσότερο μέταλλο, ενώ ο διαχύτης έχει ανασχεδιαστεί για βελτιωμένη αεροδυναμική.

Το αμάξωμα του XPeng P7+ έχει αυξηθεί σε διαστάσεις σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Έχει μήκος 5,06 μέτρα, που είναι 17 εκατοστά μεγαλύτερο από το P7, ενώ το ύψος του έχει αυξηθεί κατά έξι εκατοστά. Ο μεταξόνιο παραμένει σχεδόν αμετάβλητο, στα περίπου 3 μέτρα.

Στο εσωτερικό, η XPeng προσφέρει επίσης αλλαγές, με νέο τιμόνι, ξεχωριστές οθόνες για το ταμπλό, καθώς και μια νέα οθόνη για τους πίσω επιβάτες, τοποθετημένη στο πίσω μέρος της κεντρικής κονσόλας.

Η πιο σημαντική αναβάθμιση αφορά την πλατφόρμα του P7+, η οποία πλέον λειτουργεί στα 800 V, που χρησιμοποιείται και στα μοντέλα G6 και G9 της XPeng. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει ταχύτερη DC φόρτιση, ενώ τα ηλεκτρονικά ισχύος από καρβίδιο του πυριτίου μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας.

Σύμφωνα με την XPeng, η κατανάλωση του P7+ έχει πέσει στα 11,6 kWh ανά 100 χιλιόμετρα, αρκετά χαμηλότερα από τα 16,8 kWh του τρέχοντος P7. Ταυτόχρονα, το P7+ εξοπλίζεται επίσης με νέο σύστημα καμερών για περιμετρική παρακολούθηση, το οποίο, σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, επιτρέπει την αυτόνομη οδήγηση.

Παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα στοιχεία για την ισχύ και την απόδοση του P7+, ούτε ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ευρώπη, είναι σαφές ότι το νέο της XPeng αναμένεται να προσφέρει μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη και τεχνολογικά προηγμένη επιλογή στην κατηγορία των ηλεκτρικών λιμουζίνων.

XPeng P7+ (1)

XPeng P7+ (2)

XPeng P7+ (3)

XPeng P7+ (4)

XPeng P7+ (5)

XPeng P7+ (6)

XPeng P7+ (7)

XPeng P7+ (8)

XPeng P7+ (9)

XPeng P7+ (10)

XPeng P7+ (11)

The post To XPeng P7+ είναι άκρως εντυπωσιακό appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα