Και με δακτύλιο η έντονη κίνηση συνεχίζεται – Ποιες ώρες ισχύει;

07:58 17/10/2024 - Πηγή: Caroto
Ξεκίνησε από χθες η εφαρμογή του μικρού δακτυλίου στην Αθήνα, αλλά όπως φάνηκε, δεν υπήρξε ιδιαίτερη μείωση στην κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι αυτή την περίοδο κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά οχήματα στην πόλη για την εξυπηρέτηση ξένων επισκεπτών. Τα βαν, τα λεωφορεία και τα φορτηγά

τροφοδοσίας αυξάνουν την κίνηση, καθιστώντας την καθημερινή μετακίνηση ακόμα πιο δύσκολη για τους οδηγούς.

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι πολλοί οδηγοί δεν γνωρίζουν πότε επιτρέπεται η κυκλοφορία στον δακτύλιο, εφόσον δεν έχουν ειδική άδεια. Αυτό τους θέτει σε κίνδυνο να τους επιβληθεί πρόστιμο 100 ευρώ. Για να αποφευχθεί αυτή η σύγχυση, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το ακριβές ωράριο ισχύος των μέτρων.

Ώρες και ημέρες ισχύος του μικρού δακτυλίου:Δευτέρα έως Πέμπτη: 07:00 – 20:00Παρασκευή: 07:00 – 15:00Πότε δεν ισχύουν τα μέτρα:ΣάββαταΚυριακέςΕπίσημες αργίεςΤις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι ειδικές άδειες κυκλοφορίας για το μικρό δακτύλιο, που χορηγήθηκαν για την περίοδο 2023-2024, εξακολουθούν να ισχύουν έως τις 18 Ιουλίου 2025. Όσοι παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα του δακτυλίου, τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

The post Και με δακτύλιο η έντονη κίνηση συνεχίζεται – Ποιες ώρες ισχύει; appeared first on caroto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα