Clip News: AI & Human Expertise στην υπηρεσία του σύγχρονου Marketing

Στη σημερινή εποχή, όπου οι τεχνολογικές εξελίξεις, και ιδιαίτερα η τεχνητή νοημοσύνη, μετασχηματίζουν την επικοινωνία, η Clip News έχει επενδύσει στρατηγικά για να παραμείνει ηγέτης στον τομέα του Media Intelligence. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Θεόφιλος Αργυριάδης, και οι Θεόδωρος Αναστασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Κατερίνα Κεχαγιά, Vice President Media Intelligence, Άννα Πλωμαρίτου,

Reporting & Analysis Manager, και Άσπα Νάσιου, IT Manager, περιγράφουν πώς ο συνδυασμός ΑΙ & Human Expertise αναδεικνύεται ως απόλυτο εργαλείο για τη στρατηγική των εταιρειών στο marketing και την επικοινωνία.

MW: Ποια είναι η φιλοσοφία της Clip News και πώς έχει εξελιχθεί η εταιρεία τα τελευταία 30 χρόνια;

Θεόφιλος Αργυριάδης: Βασική μας μέριμνα πάντα ήταν να παρέχουμε αξιόπιστη και άμεση πληροφόρηση στις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύονται, μαζί με προηγμένες αναλύσεις, ώστε να αποκωδικοποιούν τα μηνύματα που λαμβάνουν και να τα μετατρέπουν σε πράξεις. Το τρίπτυχο Monitor – Analyse – Predict συνοψίζει με απόλυτη ακρίβεια τη φιλοσοφία μας. Το όραμά μας για το μέλλον είναι να συνεχίσουμε να είμαστε πρωτοπόροι στην ελληνική αγορά, προσφέροντας καινοτόμες υπηρεσίες που συνδυάζουν την τεχνολογική εξέλιξη με την εμπειρία των ανθρώπων μας. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών, όπως αυτή με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και παρακολουθώντας πάντα τις εξελίξεις παγκοσμίως στον χώρο του Media Intelligence, στόχος μας είναι να προσφέρουμε εργαλεία που θα επιτρέπουν στα brands να κατανοούν σε βάθος τη φήμη τους, να αναγνωρίζουν ευκαιρίες και απειλές, και να λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο.

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από τα πνευματικά δικαιώματα. Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις και πώς διασφαλίζετε ότι η Clip News συμμορφώνεται με τους κανονισμούς;

Θ.Αργ.: Η Clip News διαθέτει πλήρη αδειοδότηση για τις υπηρεσίες αποδελτίωσης που παρέχει. Ήμασταν από τις πρώτες εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ΑδΥΑ (Αδειοδότηση Υπηρεσιών Αποδελτίωσης) του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ), αρχικά στα Έντυπα, ενώ από τον Αύγουστο του 2024 και στο Internet. Με το πρόγραμμα αυτό, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη λειτουργούν νόμιμα, σεβόμενα τον κόπο και την επένδυση των ανθρώπων του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού στην Ελλάδα. Αυτή η αδειοδότηση διασφαλίζει ότι γίνονται σεβαστά και αποζημιώνονται τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, επιτρέποντας στους συνδρομητές μας να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες αποδελτίωσης χωρίς νομικές ανησυχίες. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν όσοι λαμβάνουν υπηρεσίες αποδελτίωσης, είτε από τα έντυπα είτε από το διαδίκτυο, να απευθύνονται σε εταιρεία που συμμετέχει στο πρόγραμμα ΑδΥΑ.

Δημιουργήσατε πρόσφατα τα δικά σας ΑΙ εργαλεία. Τι ακριβώς προσφέρουν;

Άσπα Νάσιου: Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων του τμήματος Πληροφορικής (IS Lab) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου δημιουργήσαμε δικά μας AI εργαλεία για την ανάλυση media data. Είναι βασισμένα σε ελληνικά γλωσσικά μοντέλα, που μας επιτρέπουν να επιτυγχάνουμε υψηλά ποσοστά ακρίβειας προβλέψεων (prediction) ως προς τη χροιά (sentiment) των δεδομένων. Για πρώτη φορά μπορούμε να αναγνωρίσουμε συναισθήματα (λύπη, χαρά, θυμός, κ.ά.), να εντοπίσουμε ρητορική μίσους (hate speech) και ειρωνεία (irony). Επιπλέον, μέσω των νέων AI εργαλείων υπάρχει δυνατότητα αυτόματου tagging (ορισμός ετικετών) για κάθε αναφορά, αλλά και clustering (ομαδοποίηση data), αφού ο αλγόριθμός μας κατανοεί το περιεχόμενο κάθε αναφοράς που συλλέγεται.

Υπάρχουν άλλα πεδία εφαρμογής ΑΙ λύσεων στις υπηρεσίες σας;

Α.Ν.: Η Clip News έχει κάνει συνολική επένδυση στην τεχνητή νοημοσύνη, ώστε να βελτιώσει όλο το φάσμα των υπηρεσιών της. Έχουμε αναπτύξει μια updated version της πλατφόρμας μας «Clip News Portal» που ενσωματώνει προηγμένα AI εργαλεία, τα οποία επιτρέπουν την αυτοματοποίηση διαδικασιών. Αποτέλεσμα είναι να αναλύουμε μεγάλους όγκους δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και να προσφέρουμε πιο ακριβείς και ενημερωμένες αναλύσεις. Επιπλέον, σύντομα θα είναι διαθέσιμη η οπτικοποίηση των δεδομένων και των αναλύσεών μας μέσω διαδραστικών Power BΙ dashboard, για πρώτη φορά συνδυαστικά για offline και online μέσα. Στο μέλλον, σκοπεύουμε να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη AI εργαλείων που θα ενισχύσουν την ικανότητά μας να παρακολουθούμε και να αναλύουμε δεδομένα, με έμφαση σε επικοινωνιακά pattern και στην πρόβλεψη απειλών και κρίσεων.

Τι σημαίνει Media Intelligence και πώς επωφελούνται από αυτό οι συνδρομητές της Clip News;

Κατερίνα Κεχαγιά: Ο όρος Media Intelligence αναφέρεται στη συλλογή, ανάλυση και χρήση δεδομένων από τα μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη επιχειρηματικών αποφάσεων. Οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν εντοπίζοντας τάσεις καταναλωτών, βελτιώνοντας τις στρατηγικές προϊόντων και την εικόνα του brand τους, και κάνοντας ανάλυση του ανταγωνισμού. Μέσα από την παρακολούθηση των συζητήσεων στα social media και στα ΜΜΕ, μπορούν να λάβουν αποφάσεις βασισμένες σε δεδομένα, αντί σε εικασίες. Το Media Intelligence είναι η «ευφυΐα» που μας οδηγεί από τα data στα actionable insights.

Ποια είναι η σημασία των υπηρεσιών Reporting & Analysis;

Άννα Πλωμαρίτου: Οι υπηρεσίες αυτές είναι κρίσιμες για την κατανόηση και ερμηνεία των media data, επιτρέποντας στους επαγγελματίες της επικοινωνίας να τα αξιοποιήσουν για να κατανοήσουν βαθύτερα τις τάσεις της αγοράς, να αναγνωρίσουν τους influencers που επηρεάζουν το κοινό τους και να μετρήσουν την αποτελεσματικότητα των μηνυμάτων τους. Παρέχουμε καθημερινές συνοπτικές παρουσιάσεις των βασικών σημείων της δημοσιότητας, σε ελληνικά ή αγγλικά, καθώς και ποσοτική/ποιοτική ανάλυση, προσφέροντας πολύτιμα insights για το πώς αντιλαμβάνεται το κοινό κάθε brand, ποια είναι τα κύρια θέματα που το αφορούν και πώς συγκρίνεται με τον ανταγωνισμό. Σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με τον διαρκώς αυξανόμενο όγκο πληροφορίας και τα νέα κανάλια επικοινωνίας, οι υπηρεσίες μας είναι απαραίτητες για να σχεδιαστεί μια αποτελεσματική στρατηγική marketing.

Πώς συνδυάζετε την τεχνητή νοημοσύνη με την ανθρώπινη ευφυία στις υπηρεσίες Reporting & Analysis που προσφέρετε;

Α.Π.: Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός τεχνητής και ανθρώπινης νοημοσύνης προσφέρει την καλύτερη δυνατή υπηρεσία. Η AI μας βοηθάει να αναλύσουμε γρήγορα και με ακρίβεια τεράστιους όγκους δεδομένων. Οι αναλυτές, όμως, είναι αυτοί που διαμορφώνουν το τελικό συμπέρασμα, επιβεβαιώνουν τα δεδομένα, εντοπίζουν και ερμηνεύουν τα κρίσιμα σημεία που μπορούν να επηρεάσουν τη φήμη μιας εταιρείας. Οι media analysts προσθέτουν μια ανθρώπινη διάσταση που είναι καθοριστική για την ερμηνεία των δεδομένων. Αυτός ο συνδυασμός AI και Human Expertise μας επιτρέπει να παρέχουμε τα πιο αξιόπιστα insights και είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των υπηρεσιών μας.

Ο συνδυασμός αυτός παίζει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση κρίσεων δημοσιότητας. Το έξυπνο alerting system βοηθάει τους brand και marketing managers να προλάβουν ένα ενδεχόμενο PR crisis, ενώ η άμεση ανάλυση των δεδομένων επιτρέπει να αντιδράσουν σωστά και να διαχειριστούν αποτελεσματικά την επικοινωνία τους.

Πώς επηρεάζει η παρουσία σας σε διεθνείς οργανισμούς την ανάπτυξη της Clip News και ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά την επέκτασή σας στην Κύπρο;

Κ.Κ.: Η Clip News είναι ενεργό μέλος της FIBEP (Διεθνής Ένωση Γραφείων Αποκομμάτων Τύπου) και της AMEC (International Association for Measurement and Evaluation of Communication), έχοντας πρόσβαση σε διεθνείς πρακτικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της ανάλυσης δημοσιότητας.

Η συμμετοχή στην AMEC αποτελεί πιστοποίηση για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Media Analysis που προσφέρουμε. Μάλιστα, με μόλις έναν χρόνο παρουσίας στην AMEC, είμαστε shortlisted για να λάβουμε το βραβείο AMEC Communications, Research and Measurement Team of the Year (Small), μια διάκριση που αναγνωρίζει τα επιτεύγματά μας στους πυλώνες της τεχνολογίας, των επενδύσεων, της ανάπτυξης και των data-driven υπηρεσιών ανάλυσης.

Η στόχευσή μας είναι η επέκταση σε νέες αγορές, όπως εξάλλου έγινε με την επέκταση στην Κύπρο, καθώς είμαστε η μόνη αδειοδοτημένη εταιρεία από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Κύπρου για την παροχή υπηρεσιών αποδελτίωσης και ανάλυσης. Απόδειξη της σημασίας που δίνουμε στις νέες αγορές είναι η απόφαση να διοργανώσουμε ως Host Sponsor στην Κύπρο αυτόν τον μήνα το ετήσιο World Media Intelligence Congress της FIBEP, κεντρικό θέμα του οποίου είναι η AI και πώς αλλάζει τη φυσιογνωμία των υπηρεσιών μας.

Έχετε καταφέρει να εφαρμόσετε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, με εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα. Πόσο δύσκολο ήταν και ποια είναι τα στοιχεία της επιτυχίας του;

Θεόδωρος Αναστασιλάκης: Η σωστή συνεργασία είναι το κλειδί για τα μοντέλα εργασίας που έχουμε εφαρμόσει στην Clip News. Τα μοντέλα αυτά αναπτύχθηκαν με επιτυχία την περίοδο της Covid-19 και συνεχίσαμε να τα εφαρμόζουμε δίνοντας την επιλογή on-site, remote και hybrid εργασίας. Με πολύτιμη στήριξη από το τμήμα Human Resources, έχουμε δημιουργήσει ένα ευχάριστο και υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον και μια δεμένη ομάδα ανθρώπων, παρόλο που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Επίσης, έχουμε επενδύσει σε ένα ειδικό εσωτερικό σύστημα εκπαίδευσης (LMS) για να ενισχύουμε διαρκώς τις δεξιότητες και τις γνώσεις των ανθρώπων μας. Παράλληλα, δίνουμε μεγάλη έμφαση στον κοινωνικό μας αντίκτυπο. Υποστηρίζουμε τοπικές κοινότητες, συλλόγους και οργανισμούς, υποστηρίζοντας δράσεις ΕΚΕ τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, για να έχουν την ευκαιρία όλοι οι άνθρωποί μας να συμμετέχουν.

Πώς βλέπετε το μέλλον της Clip News με τις συνεχείς εξελίξεις στην τεχνολογία;

Θ.Αργ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχίσει να παίζει κεντρικό ρόλο στην εξέλιξή μας. Ωστόσο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ανθρώπινη εμπειρία είναι αναντικατάστατη. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στον συνδυασμό αυτών των δύο, ώστε να προσφέρουμε υπηρεσίες που ξεχωρίζουν για την ακρίβεια και τη στρατηγική τους αξία. Το επόμενο βήμα μας είναι η διερεύνηση νέων αγορών και η ανάπτυξη νέων, καινοτόμων υπηρεσιών, που θα συνεχίσουν να καλύπτουν τις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων, με ταχύτητα και ακρίβεια.

Keywords
news, news, υπηρεσια, media, president, εταιρεία, θεσσαλονικη, ελλαδα, data, ειρωνεία, power, offline, online, σημαίνει, μμε, νέα, system, επηρεάζει, συμμετοχή, team, κυπρος, host, world, hybrid, lms, εκε, αθηνα, σταση εργασιας, αξια, Καλή Χρονιά, βημα, εργαλεια, ηγετης, θεμα, κυπρου, μμε, πνευματικα δικαιωματα, προγραμμα, σημερινη, τα νεα, υβριδικο, αγορα, ασπα, αλγοριθμος, αννα, αριστοτελειο πανεπιστημιο, αριστοτελειο, γινονται, δυνατοτητα, διαδικτυο, ευχαριστο, εγινε, ευκαιρια, υπαρχει, ειρωνεία, εκε, εντυπα, εξελιξη, επικοινωνια, επηρεάζει, εποχη, επιτυχια, εταιρεία, ευφυια, εξυπνο, υπηρεσιες, θεοφιλος, θυμος, εικονα, κυρια, μεριμνα, μηνυματα, μοντελα, νοημοσυνη, ομαδα, παντα, οραμα, ορος, πεδια, περιβαλλον, πιστοποιηση, ρητορικη, ρολο, συζητηση, συντομα, συμμετοχή, τμημα, εικασιες, φημη, φορα, χαρα, αγορες, βηματα, data, δικαιωματα, ελληνικα, εμφαση, ενωση, γνωσεις, hybrid, host, ιδιαιτερα, χροια, media, offline, ογκο, power, president, σημαίνει, site, system, team, online, θεματα, world
Τυχαία Θέματα