H Apple λανσάρει το Apple Intelligence

Το Apple Intelligence παρουσίασε η Apple, στο πλαίσιο του Worldwide Developers Conference (WWDC) το οποίο διοργάνωσε η ίδια τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, στην Καλιφόρνια. Το πρόγραμμα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να προσωποποιεί περιεχόμενο σε όλες τις συσκευές.

Το επόμενο βήμα για την εταιρεία

θα βασίζεται στην generative AI και τα LLMs, ανακοινώνοντας μια συνεργασία με την OpenAI για να ενσωματώσει το ChatGPT στις συσκευές και υπηρεσίες της, σημείωσε ο CEO της Apple, Tim Cook, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Ο Cook περιέγραψε το Apple Intelligence ως ένα «προσωπικό σύστημα νοημοσύνης», το οποίο βασίζεται στα ιδιόκτητα μοντέλα AI της Apple και τα custom semiconductor chips της και προσέθεσε ότι η ασφάλεια δεδομένων βρίσκεται στο επίκεντρο της μετάβασης αυτής.

«Η επεξεργασία των πληροφοριών στις συσκευές της Apple αντί στο cloud επιτρέπει στην εταιρεία να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χωρίς να τα συλλέγει», δήλωσε ο Craig Federighi, Senior Vice President of Software Engineering. Παράλληλα, σε επίπεδο privacy αναβαθμίστηκε και το σύστημα Siri, το οποίο πλέον υποστηρίζεται από το Apple Intelligence, ενώ σύντομα ο φωνητικός βοηθός της εταιρείας αυτό το οποίο η εταιρεία αποκαλεί «onscreen awareness».

(Πηγή: MediaPost)

Keywords
Τυχαία Θέματα