O Guardian διαπραγματεύεται την πώληση του Observer

Ο όμιλος Guardian Media Group βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της εφημερίδας The Observer στον εκδότη ερευνητικών podcasts, Tortoise Media, έναντι ποσού το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα. Ο όμιλος GMG ενημέρωσε το προσωπικό του ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Tortoise, αφού τον

προσέγγισαν με μια προσφορά αρκετά σημαντική ώστε να την εξετάσει λεπτομερέστερα.

Αν και οι λεπτομέρειες δεν αποκαλύφθηκαν, στο πλαίσιο της διαφάνειας, ο GMG δήλωσε ότι είχε ενημερώσει το προσωπικό για την πιθανή συμφωνία, ακόμη και αν οι οικονομικές λεπτομέρειες είναι ευαίσθητες. Ο όμιλος δήλωσε ότι το προσωπικό του Observer ενημερώθηκε ότι η προσφορά αντιπροσώπευε μια σημαντική επένδυση στον τίτλο ως αυτόνομο προϊόν που θα «διασφάλιζε το μέλλον του».

Η Anna Bateson, Chief Executive του GMG, δήλωσε ότι μια τέτοια συμφωνία σηματοδοτεί μια «συναρπαστική στρατηγική ευκαιρία» για την εταιρεία. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «παρέχει την ευκαιρία να οικοδομήσουμε τη μελλοντική θέση του The Observer με μια σημαντική επένδυση και να επιτρέψουμε στον Guardian να επικεντρωθεί στη στρατηγική ανάπτυξής του, ώστε να γίνει πιο παγκόσμιος, πιο ψηφιακός και πιο χρηματοδοτούμενος από τους αναγνώστες».

Η Observer είναι η παλαιότερη εφημερίδα στον κόσμο, ιδρύθηκε το 1791 και αποκτήθηκε από τον GMG το 1993. Ο GMG δημοσίευσε παράλληλα στοιχεία για τα διαφημιστικά έσοδα τα οποία μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι, από 71,3 εκατ. στερλίνες το 2023 σε 62,2 εκατ. στερλίνες το 2024.

(Πηγή: Campaign)

Keywords
Τυχαία Θέματα