Στην «κορυφή» τα loyalty προγράμματα που απογείωσαν την εμπειρία του καταναλωτή

Ο θεσμός των Loyalty Awards αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους σχεδιάζουν και υλοποιούν loyalty προγράμματα, παρουσιάζοντας παράλληλα και τις εξελίξεις που αφορούν τον συγκεκριμένο τομέα. Ειδικότερα, φέτος σημειώθηκε ρεκόρ στον αριθμό των υποψηφιοτήτων, καταγράφοντας αύξηση 60% σε σχέση με πέρυσι. Όσον αφορά τους επιχειρηματικούς κλάδους, φέτος, κατετέθηκαν υποψηφιότητες για προγράμματα loyalty από τον χώρο της ενέργειας, του κλάδου των ποτών και τροφίμων, της μόδας και της ομορφιάς και του retail.

Όλο

και περισσότερες εταιρείες από διαφορετικά
industry επενδύουν στη σχέση τους με τον πελάτη μέσα από τον σχεδιασμό προγραμμάτων επιβράβευσης, αξιοποιώντας την τεχνολογία και συγκεκριμένα τη χρήση mobile και gamification. Από την πλευρά των πρωτοβουλιών, σημαντική παρουσία έχουν τα καινοτόμα προγράμματα, τα προγράμματα μικρής διάρκειας (short term) αλλά και τα προγράμματα που αναφέρονται σε πρωτοβουλίες συνεργασίας (best partnership initiatives).

Σταθερά υψηλή παραμένει σε προτεραιότητα για τις εταιρείες και όπως προκύπτει και από τις συμμετοχές η παροχή κινήτρων και ανταποδοτικών οφελών για τον καταναλωτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς μάρκετινγκ και επικοινωνίας ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις προωθητικές καμπάνιες μέσω των οποίων παρουσιάζονται τα loyalty προγράμματα στο κοινό.

Τα παραπάνω συμπεράσματα παρουσίασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, Δρ. Χαράλαμπος Σαριδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ και Συμπεριφοράς Καταναλωτή, Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος, σχετικά με τη φετινή διοργάνωση, ανέφερε: «Για 7η χρονιά διοργανώνονται τα Loyalty Awards από τη Boussias Events.

Πλέον είναι ένας θεσμός για όλες εκείνες τις επιχειρήσεις, που αναγνωρίζουν τον σημαντικό ρόλο των προγραμμάτων πιστότητας και αφοσίωσης για τους πελάτες τους.

Τα Loyalty Awards έχουν ως στόχο να επιβραβεύσουν εκείνες τις επιχειρήσεις που βάζουν στο επίκεντρο των διαδικασιών τους τον πελάτη. Ένα πρόγραμμα πιστότητας, αυτονόητα, έχει έναν εξέχοντα ρόλο για τη σύγχρονη επιχείρηση. Δίνει πρόσβαση σε πραγματικά δεδομένα από την αγορά, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε αξία για τον πελάτη μας, να δημιουργήσουμε ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς μαζί του, και κατ’ επέκταση να δημιουργήσουμε αφοσίωση, πιστότητα, το νούμερο ένα ζητούμενο για κάθε επιχείρηση, ειδικότερα στις μέρες μας, που ο καταναλωτής βομβαρδίζεται από εναλλακτικές επιλογές και το κόστος απόκτησης νέων πελατών είναι πάρα πολύ υψηλό. Με τα Loyalty Awards, όλα αυτά τα 7 χρόνια, η Boussias Events προσπαθεί να αναδείξει την επιχειρηματική αριστεία στον χώρο και να επιβραβεύσει τις καλύτερες πρακτικές στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αλληλεπιδρούν με τους σημαντικούς πελάτες τους. Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω την Κριτική Επιτροπή Αξιολόγησης, αποτελούμενη από 27 καταπληκτικά μέλη. Το έργο της, φέτος, ήταν πάρα πολύ δύσκολο, όχι μόνο γιατί είχαμε πολύ περισσότερες υποψηφιότητες, από άλλες χρονιές, αλλά και γιατί όλες οι υποψηφιότητες ήταν εξαιρετικές σε επίπεδο δημιουργικότητας, καινοτομίας και όλες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μοναδική εμπειρία για τους πελάτες τους. Ειδικότερα, οι νικητές κατάφεραν να διαφοροποιηθούν από τον ανταγωνισμό τους και γι’ αυτό σήμερα βραβεύονται».

Τα Βραβεία της Χρονιάς
Σύμφωνα με την αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων και την αντίστοιχη κατάκτηση βραβείων, προέκυψαν τα κορυφαία βραβεία του θεσμού. Ειδικότερα, Loyalty Brand of the Year αναδείχθηκαν από κοινού, λόγω ισοψηφίας, η ΔΕΗ και η Lidl , ενώ η Warply κατέκτησε τον τίτλο Loyalty Agency of the Year.

Platinum Βραβεία
Τα έργα που σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στην ενότητα που διαγωνίστηκαν κατέκτησαν το Platinum βραβείο της Ενότητας. Στην Ενότητα Best in Loyalty & Engagement per Industry τo Platinum βραβείο πήρε η Sephora Greece για το «We Belong to Something Beautiful». Στην Ενότητα Best Initiative με Platinum διακρίθηκε η υποψηφιότητά της ΔΕΗ για το «ΔΕΗ myRewards Miles | Το ταξίδι Ξεκινάει από το Σπίτι Σου». Στην Ενότητα Best Use of Marketing & Communication το Platinum βραβείο κέρδισε η Lidl Ελλάς για το «Lidl Plus Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός 2023», ενώ με Platinum διάκριση ξεχώρισε στην Ενότητα Best Use of Technology η υποψηφιότητα «Goody’s Burger House: All Star Club | Goody’s-Everest Group of Companies.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν από την Boussias Events με την Τιμητική Υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Εξυπηρέτησης Πελατών. Official Publication είναι το περιοδικό Marketing Week.

Πίνακας Νικητών

Keywords
Τυχαία Θέματα