Προετοιμάζεται για τη ΔΕΘ το ΚΚΕ

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ ετοιμάζονται για τη ΔΕΘ και το Συλλαλητήριο του Σαββάτου, στο οποίο καλούν το ΠΑΜΕ και εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες που πρόσκεινται σε αυτό, στις 17.30, στην πλατεία ΧΑΝΘ. Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχει και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη

ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13.9 θα επισκεφθεί τον χώρο της Έκθεσης και θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPΟ, ενώ στις 19.00 θα μιλήσει σε εκδήλωση της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, στις 21.30, θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Πολίχνη.

Το ΚΚΕ, εν όψει των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων το Σαββατοκύριακο, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξαγγέλλει ψίχουλα, και μάλιστα ότι κάνει αναδιανομή στα ψίχουλα των επιδομάτων, βαφτίζοντας αυτή την πρακτική «κοινωνική πολιτική». Μέσα στις συνθήκες που διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό, θεωρεί ότι είναι ευκαιρία για το εργατικό κίνημα να αναδειχθεί σε αντίπαλο δέος της κυβερνητικής πολιτικής της Ν.Δ. και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Παράλληλα, ανεβάζει το θέμα της Θεσσαλίας, με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη και τον έναν χρόνο από τις καταστροφές του «Daniel». Κάνει λόγο για πρόκληση από τις «κυβερνητικές φιέστες» και «στημένες “συσκέψεις”» στην πολύπαθη περιοχή, με δεδομένο ότι η Θεσσαλία, έναν χρόνο μετά, εξακολουθεί «να βιώνει τις τραγικές συνέπειες, ενώ τα μεγάλα λόγια για “αποκατάσταση” παραμένουν κενό γράμμα». Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες «δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο για την προστασία του λαού, ούτε καν τα απολύτως αναγκαία αναχώματα, αφού η επιλεξιμότητά τους υποτάσσεται στο κριτήριο του κόστους – οφέλους, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από το περιβόητο πόρισμα της ολλανδικής εταιρείας, ενώ ακόμα και οι όποιες ενέργειες γίνονται, χαρακτηρίζονται από αποσπασματικότητα».

Το ΚΚΕ καλεί τους πολίτες της περιοχής να απορρίψουν «το σχέδιο δήθεν “ανασυγκρότησης”» που, όπως επισημαίνει, «προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού, την αναδιάρθρωση του αγροτικού τομέα, τη συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση και τη στήριξη νέων κερδοφόρων επενδύσεων των ομίλων».

Στο μεταξύ, από τον Περισσό δεν παραλείπουν να σχολιάσουν τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή η Διαμάντω Μανωλάκου σχολίασε τα τεκταινόμενα στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες της Αριστεράς» και πως «η αντιπαράθεση δεν γίνεται πάνω στα κοινωνικά προβλήματα και τα βάσανα που απασχολούν τον λαό», αλλά για «το σπίτι στο Κολωνάκι». Αναφέρθηκε γενικότερα στο αδιέξοδο της σοσιαλδημοκρατίας, το οποίο εκτίμησε ότι οφείλεται στο ότι η στρατηγική της είναι ταυτόσημη με άλλα κόμματα, όπως η Ν.Δ., γιατί αυτή η στρατηγική «είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Διαβάστε επίσης

Restart ή σπιράλ καθόδου: Το σύνθημα «Κάθε μέρα μετράει» ως αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση

Παππάς: Έχουμε κάνει λάθη, λέω όχι σε εκλογες, όποιος θέλει αλλαγές, ας κάνει πρόταση μομφής (Video)

ΠΑΣΟΚ: Κόντρες και συμμαχίες της τελευταίας στιγμής

Keywords
Τυχαία Θέματα