Αρνήθηκε να απολογηθεί ο Τσοχατζόπουλος, επιμένοντας στην κλήτευση του ΚΥΣΕΑ

17:39 29/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την αναγκαιότητα κλήτευσης στο δικαστήριο όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ την επίμαχη περίοδο κατά την οποία ο ίδιος κατηγορείται για αποδοχή μαύρου χρήματος και άλλα συναφή αδικήματα, επανέλαβε ο πρώην Υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, αρνούμενος να απολογηθεί και σημειώνοντας ότι η δίκη του είναι «εξόχως πολιτική» και δεν μπορεί να αγνοείται η ουσία.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος

σε δήλωσή του χαρακτηρίζει «απορριπτικό» το δικαστήριο απέναντί του, υποστηρίζοντας ότι έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις που κατέθεσε η δική του πλευρά, θεωρώντας ότι μπορούν να συμβάλουν στην πορεία διερεύνησης της υπόθεσης.

Στη δήλωση ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορεί το δικαστήριο ότι ασχολείται με τα δευτερεύοντα ζητήματα και αποφεύγει τα μεγάλα, σημειώνοντας ότι του είναι αδιανόητο «σε μία δίκαιη δίκη, ένα δικαστήριο να αρνηθεί τελικά, ενώ πηγαίνει σε απολογίες, να ασχοληθεί με το θέμα της έλευσης του αρμόδιου θεσμικού οργάνου της πολιτείας, το οποίο έχει την ευθύνη να παίρνει τις αποφάσεις».

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας επαναλαμβάνει ότι η κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ είναι κίνηση «νομικά, πολιτικά και ουσιαστικά αναγκαία» καθώς, όπως είπε, το δικαστήριο δεν εξετάζει τη σύμβαση, αλλά την απόφαση αγοράς των συγκεκριμένων υποβρυχίων.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει ότι, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες και με δεδομένη την αναγκαιότητα να παρουσιάσει ο ίδιος στην απολογία του τα πλήρη γεγονότα, θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ετοιμάσει την απολογία του, προτείνοντας ως εναλλακτική λύση την 26η Αυγούστου ή όποια άλλη ημερομηνία, η οποία θα διασφαλίζει το να έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Σε πρώτο χρόνο, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου και αποφάσισε να προχωρήσει στις απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα