Ποιος είναι ο νούμερο 1 λόγος που οι εργαζόμενοι παραιτούνται;

20:17 27/2/2021 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές έχεις ακούσει τον διευθυντή σου ή υπεύθυνο να διαμαρτύρεται ότι πολύ συχνά παραιτούνται καλοί εργαζόμενοι; Πιστεύουμε αρκετές, καθώς σίγουρα είναι μια δύσκολη και δαπανηρή διαδικασία που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Ποιος είναι, όμως, ο πιο βασικός λόγος που οι εργαζόμενοι παραιτούνται;

Πολύ συχνά, μετά την παραίτηση πολύτιμων εργαζομένων, ξεκινούν οι κατηγορίες εις βάρος εκείνων που φεύγουν. Σύμφωνα όμως με νέες έρευνες ο τροχός γυρνάει πίσω σε αυτούς.

Μια μελέτη της Gallup ανάμεσα σε 7.272 ενήλικες των ΗΠΑ,

διαπίστωσε ότι το 50% των εργαζομένων παραιτήθηκε από τη δουλειά του “για να ξεφύγει από τον διευθυντή του και να βελτιώσει τη συνολική του ζωή και καριέρα”.

Είναι εξάλλου γνωστή η φράση ότι: Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν το αφεντικό τους και όχι τις εταιρείες.

Κι αφού αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι εργαζόμενοι παραιτούνται, πάμε να δούμε ποια είναι τα χαρακτηριστικά των καλών αφεντικών:

1. Να είναι ειλικρινείς

Όταν κάποιος είναι ειλικρινής με τους υπαλλήλους του, τότε είναι πολύ πιο πιθανό και εκείνοι να τους κατανοήσουν και κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

2. Να είναι υποστηρικτικοί

Τα καλύτερα αφεντικά υποστηρίζουν τους εργαζόμενους τους δείχνοντας ενδιαφέρον για τις θέσεις εργασίας και τις φιλοδοξίες τους. Ψάχνουν τρόπους να δημιουργήσουν ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης. Ανακαλύπτουν τι παρακινεί τους καλύτερους εργαζόμενους τους γνωρίζοντας τις επιθυμίες τους.

3. Να αναγνωρίζουν το ταλέντο και τις δυνατότητες των εργαζομένων τους

Οι άνθρωποι αγαπούν να χρησιμοποιούν τα μοναδικά ταλέντα και τις δυνατότητες τους. Τα καλύτερα αφεντικά πρέπει να ανακαλύψουν ποιες είναι οι δυνάμεις τους και να αναδείξουν το καλύτερο στους υπαλλήλους τους.

4. Να έχουν ισχυρή ενσυναίσθηση

Κατανοούν τις συνθήκες εργασίας, θα καταλάβουν τις προκλήσεις και τις απογοητεύσεις των εργαζομένων τους και θα ξέρουν ότι αυτά τα συναισθήματα είναι εξίσου αληθινά με τα δικά τους. Αυτό βοηθά τα μέλη μιας ομάδας να βοηθούν ο ένας τον άλλον.

«Δεν μου αρέσει η δουλειά μου. Τι μπορώ να κάνω;»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ποιος είναι ο νούμερο 1 λόγος που οι εργαζόμενοι παραιτούνται; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα