Φλόριντα: $9,5 εκατ. στα λιμάνια για επαναλειτουργία μετά τον Μίλτον

Πακέτο έκτακτης ανάγκης ύψους 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων ενέκρινε ο Κυβερνήτης της Φλόριντα Ron De Santis για το SeaPort Manatee, με στόχο να επιταχύνει την επάνοδο του λιμανιού σε ενεργή κατάσταση μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από τον τυφώνα Milton.

Το SeaPort Manatee, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου Tampa, είναι το κύριο λιμάνι της νοτιοδυτικής Φλόριντα, υπέστη εκτεταμένες ζημιές από τον τυφώνα, με τις αρχικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πιθανές απώλειες ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συγκεκριμένα ο Milton στο πέρασμα του κατέστρεψε

10 από τις 13 αποθήκες του λιμένα, τρεις από τις δέκα εγκαταστάσεις ελλιμενισμού, ενώ κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς τα γραφεία της διοίκησης του.

«Στόχος είναι να επανέλθει το SeaPort Manatee σε πλήρη λειτουργία, ενώ παράλληλα πρέπει να διασφαλιστεί οι νέες υποδομές του θα μπορούν να ανταποκριθούν σε μελλοντικές φυσικές και άλλες περιβαλλοντικές προκλήσεις», δήλωσε ο Κυβερνήτης της Φλόριντα.

«Ο αντίκτυπο που έχουν οι λιμένες στην οικονομία της Πολιτείας μας και στην ποιότητα της ζωής μας είναι πολύ σημαντικός και για τον λόγο αυτό πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα λιμάνια μας θα είναι το ταχύτερο δυνατό πλήρως λειτουργικά, ιδιαίτερα το SeaPort Manatee, δεδομένης της σημαντικής ζημιάς που υπέστη από τον τυφώνα Milton», δήλωσε η Jared W. Perdue, Γραμματέας Μεταφορών της Φλόριντα.

Να σημειωθεί ότι η Φλόριντα λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των καυσίμων της μέσω πλοίων από τα διυλιστήρια του Κόλπου των ΗΠΑ και το λιμάνι SeaPort Manatee διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο δίκτυο logistics της πολιτείας.

Περισσότερο από το 40% των προϊόντων πετρελαίου της πολιτείας συνήθως φτάνουν μέσω του Port Tampa Bay και του SeaPort Manatee.

Εκτός από τα καύσιμα, το SeaPort Manatee διαχειρίζεται φρούτα και λαχανικά, συσκευές, δομικά υλικά και ξύλο για διανομή σε όλη τη Νοτιοδυτική Φλόριντα και τη Νοτιοανατολική.

Μόνο το 2023, το SeaPort Manatee υποστήριξε 42.094 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, δημιούργησε 275 εκατομμύρια δολάρια σε κρατικούς και τοπικούς φόρους και συνεισέφερε 7,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικονομική αξία στην οικονομία των ΗΠΑ.

#Φλόριντα #τυφώνας #ΜΙΛΤΟΝ
Keywords
Αναζητήσεις
florinta-95-ekat-sta-limania-gia-epanaleitourgia-meta-ton-milton.htm
Τυχαία Θέματα