Βρήκαμε τα πιο νόστιμα με διαφορά σουβλάκια της Αθήνας

09:14 28/10/2024 - Πηγή: Bovary

Η σχέση με τον άνθρωπο που σηκώνει το τηλέφωνο στο αγαπημένο μου σουβλατζίδικο δεν μπορεί να περιγράφει με μια μόνο λέξη.

Τον άνθρωπο δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου αλλά τον φαντάζομαι. Μπορεί η εικόνα που έχω πλάσει στο μυαλό μου να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα αλλά αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα πρόσωπο με φιλική φωνή που μόλις του λέω το επίθετο μου γνωρίζει όλα τα υπόλοιπα, διεύθυνση, όροφο και φυσικά τι τρώω.

Σε κάθε γειτονιά της Αθήνας υπάρχουν ένα σωρό σουβλατζίδικα, αλλά

δεν είναι όλα το ίδιο. Κάποια με το ζόρι αγγίζουν το μέτριο, αλλά είναι τίμια και αλλά είναι επικά. Το σουβλάκι για κάποιους είναι ένα είδος τέχνης, την οποία γνωρίζουν εδώ και χρόνια.

Τα καλύτερα σουβλατζίδικα της ΑθήναςΛευτέρης ο Πολίτης

Ο Τάσος Σαββόγλου συνεχίζει την παράδοση που ξεκίνησε ο παππούς το μακρινό 1951, σερβίροντας αυθεντικό σουβλάκι στην καρδιά της Αθήνας.

Μικρούλια σουβλάκια έρχονται το ένα δίπλα στο άλλο τυλιγμένα στο χαρακτηριστικό χαρτί με τα πράσινα φύλλα. Πίτα, μπιφτεκάκι μοσχαρίσιο, τομάτα, κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι καυτερό. Ούτε τζατζίκι, ούτε σως, ούτε πατάτες. Η πίτα είναι αφράτη και τα ζουμάκια που βγάζει η ένωση των υλικών αξεπέραστη. Αν είστε από τους μερακλήδες, δοκιμάστε το σουτζούκι του, μυρωδάτο και σπινθηροβόλο.

Πού: Ρόμβης 18

Σατωβριάνδου 20

Έμπειρο

Ο Νέος Κόσμος φαίνεται ότι αποτελεί γειτονιά των σωστών σουβλατζίδικων. Εκτός από τον φημισμένο Αχιλλέα, στη γειτονιά του κέντρου θα βρείτε το Έμπειρο. Η κατακόκκινη ταμπέλα με τα μεγάλα κίτρινα γράμματα θυμίζει μια άλλη εποχή, ενώ η ενέργεια και το χαμόγελο των ανθρώπων δημιουργεί μια εντελώς οικία ατμόσφαιρα.

Καλοψημένη πίτα (ζητήστε την), μοσχοβολιστός γύρος που δένει με τα φρέσκα υλικά. Εδώ, θα δοκιμάσετε τον πιο νόστιμο γύρο κοτόπουλο που έχετε φάει.

Πού: Ηρακλέους 28, Νέος Κόσμος

Παναγιώτης από το 1970

Ανάμεσα στη Νίκαια και τον Κορυδαλλό, λίγο πιο πάνω από το γήπεδο της Προοδευτικής, υπάρχει ένα μαγαζί που δεν το πιάνει εύκολα το μάτι σου, αλλά ψήνει λαχταριστό μπιφτεκάκι και βράζει μια επική κόκκινη σάλτσα.

Ήταν το 1970, όταν ο Παναγιώτης Λαυκιώτης και η Γαλλίδα σύζυγός του Έβελιν άνοιξαν το δικό τους σουβλατζίδικο στον Κορυδαλλό. Έκτοτε έχουν γίνει αγαπημένος προορισμός. Το σουβλάκι φτιάχνεται με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο και λίγο αρνίσιο κιμά, τομάτα, κρεμμύδι, τυλίγεται και περιχύνεται από την κόκκινη σάλτσα με τη μυστική συνταγή.

Πού: Γρ.Λαμπράκη 104, Κορυδαλλός

Ρωσίδες

Κάποτε οι Ρωσίδες ήταν το «κρυφό» μαγαζί της Καλλιθέας, που λεγόταν από στόμα σε στόμα. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι το μαγαζάκι στη συμβολή των οδών Αναγνωσταρά και Γρυπάρη δεν είχε ουρά από κόσμο.

Η φράση «μυστική συνταγή» ακούγεται αρκετές φορές, καθώς το κρέας μαρινάρεται με υλικά –που δεν λέγονται- πριν ψηθεί στα κάρβουνα, όπως άλλωστε και η διάσημη κόκκινη σάλτσα που παραμένει επτασφράγιστο μυστικό από την πρώτη στιγμή. Το τυλιχτό με το καλαμάκι-λουκούμι, συνοδεύεται με τομάτα, κρεμμύδι και φυσικά την καυτερή σάλτσα.

Πού: Αναγνωσταρά 16 & Γρυπάρη

Καλαμακερί

Για το τέλος, άφησα ένα στέκι του Νέου Κόσμου που λατρεύουν όσοι προτιμούν τα καλαμάκια λίγο παραπάνω από τα τυλιχτά. Η Καλαμακερί, ένα τετράγωνο μακριά από το Naif, ταΐζει εδώ και χρόνια σοβαρό χοιρινό και πρόβατο.

Τα καλαμάκια ψήνονται εκείνη την ώρα, καθώς τίποτα δεν είναι προψημένο. Έρχονται μυρωδάτα, αλατισμένα όσο πρέπει, σαν μικρά «λουκουμάκια».Όσες φορές και να πάτε, θα τα βρείτε το ίδιο νόστιμα, ενώ κερδίζει και στην εξυπηρέτηση με το χαμογελαστό προσωπικό.

Πού: Λεοντίου 11, Aθήνα

Διαβάστε περισσότερα στο bovary.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα