Επτά μέτρα για τη μείωση του κόστους ζωής και τον ανταγωνισμό

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσίασε επτά μέτρα και παρεμβάσεις για τη μείωση του κόστους ζωής και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά. Στόχος της κυβέρνησης είναι η βιώσιμη ανάπτυξη, η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος και η μείωση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε:

Στην ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με 50 επιστημονικά στελέχη.Στην ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ με 30 νέα στελέχη.Στην αύξηση των προστίμων για παραβίαση του περιθωρίου κέρδους.Στην
απαγόρευση προσφορών σε προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί.Στη συνεργασία με τις περιφέρειες για ελέγχους.Στην αναβάθμιση της πλατφόρμας e-katanalotis.Στους σαρωτικούς ελέγχους σε εταιρείες και προϊόντα.

Ανέφερε ότι τα μέτρα αποσκοπούν στον έλεγχο των τιμών και την αποκατάσταση του υγιούς ανταγωνισμού και τόνισε ότι δεν προτίθεται να τα πάρει πίσω. Υπογράμμισε, επίσης, τη μείωση του πληθωρισμού τροφίμων από τον Μάιο έως τον Αύγουστο και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μείωση της ανεργίας, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβητώντας το ενδιαφέρον του κόμματος για τα προβλήματα των πολιτών και τονίζοντας την ανάγκη για υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Keywords
Αναζητήσεις
epta-metra-gia-ti-meiosi-tou-kostous-zois-kai-ton-antagonismo.htm
Τυχαία Θέματα
Επτά,epta