Ακούσατε καμιά ερώτηση για τα εθνικά θέματα στο debate;

Στο debate υπάρχει ένα πολύ σοβαρό και μελανό σημείο. Υπήρχε υποτίθεται ενότητα με θέμα την εξωτερική πολιτική και επί της ουσίας δεν τέθηκε πέραν του μεταναστευτικού σε μια δύο περιπτώσεις τίποτα από τα κρίσιμα εθνικά θέματα, τη στιγμή που η περιοχή μας είναι καζάνι που βράζει. Και εδώ η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τους τηλεαστέρες της ζώνης των 8 που υποδύονται τους δημοσιογράφους.

Πλήρης απουσία θεμάτων όπως η κατάσταση στα Βαλκάνια, η ένταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις εξαιτίας των προκλήσεων των Τιράνων, η έκρυθμη κατάσταση στην Τουρκία που τείνει να εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο με

τους Κούρδους, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το Αιγαίο και τη Θράκη, τα ενεργειακά και γεωστρατηγικά θέματα, η ΑΟΖ, η Ουκρανική κρίση, οι σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ και Ευρώπης. Το Κυπριακό. Το Σκοπιανό. Υπάρχουν δηλώσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά που αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο αναγνώρισης του Κοσσόβου. Το μέλλον της Ευρώπης. Η πορεία του ΝΑΤΟ και οι σχέσεις του με τη Ρωσία. Οι προοπτικές των BRICS. Υπάρχει το ζήτημα της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους όπου η Ελλάδα προτίμησε την αποχή συντασσόμενη με το Ισραήλ στην ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την ανάρτηση σημαίας του Παλαιστινιακού κράτους ως κράτους-παρατηρητή.

Και τόσα άλλα που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν τη χώρα μας. Και μόνο να θυμηθεί κανείς ότι ο ανταγωνισμός ΗΠΑ και Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησε σε εμπάργκο που έπληξε τους Έλληνες αγρότες φτάνει.

Ακούσατε τίποτα για όλα αυτά;

Αλλά όταν οι υποτιθέμενοι δημοσιογράφοι που ρωτάνε στο debate δουλεύουν 25 ώρες την εβδομάδα εκ των οποίων τις 20 ώρες κάθονται στο μακιγιάζ και τις άλλες 5 ώρες διαβάζουν το οτοκιού που γράφει ο αρχισυντάκτης τους για να πλασάρουν τα βίντεο στον αέρα τι να περιμένει κανείς;

Και όταν για όλα αυτά αμείβονται με παχυλούς μισθούς που οι κανονικοί δημοσιογράφοι και οι κανονικοί άνθρωποι δεν τους βλέπουν ούτε στον ύπνο τους τότε προφανώς το αν υπάρχουν ισοδύναμα για τη φορολογία των αγροτών, αν θα διατηρηθεί ο ΕΝΦΙΑ και το τι θα γίνει με την παιδεία θεωρούνται θέματα εξωτερικής πολιτικής γιατί προφανώς όλοι αυτοί οι πλουσιοπάροχα πληρωμένοι για να εξασφαλίζουν το παντεσπάνι τους ζουν σε άλλη χώρα από την Ελλάδα της κρίσης και άρα τα παραπάνω θέματα τα νομίζουν για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Κατά τ’ άλλα ζούμε σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία και κοινωνία όπου πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ για να μην απομονωθούμε και η πολιτική μας επικαιρότητα είναι τόσο μίζερη όσο και οι κλειστές επαρχιώτικες προπολεμικές κοινωνίες, ειδικά στα ορεινά χωριά που αναρωτιούνταν οι γριές αν ζούνε άνθρωποι πίσω από τα διπλανά βουνά.

Έλεος πια με την ξεφτίλα της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα