Λύπη γιατί η Βουλή προχωρεί χωρίς κοινωνικό διάλογο εκφράζει ο γ.γ. της ΠΑΣΥΔΥ

19:05 14/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Λύπη γιατί η Βουλή προχωρεί χωρίς κοινωνικό διάλογο στη λήψη μέτρων που αφορούν τους εργαζόμενους, εξέφρασε ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ, Γλαύκος Χατζηπέτρου καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του έκτακτου συνεδρίου και προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Μετά το πέρας των συναντήσεων αντιπροσωπείας της Οργάνωσης με εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων στα γραφεία τους στη Βουλή,

ο κ. Χατζηπέτρου με τη βοήθεια τηλεβόα απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το κτίριο της Βουλής. «Φαίνεται ότι θα περάσουν τα μέτρα που όχι μόνο δεν έχουν συζητήσει μαζί μας, αλλά ούτε και γνωρίζουμε. Είναι λυπηρό ότι χωρίς να γίνει κοινωνικός διάλογος προωθούνται μέτρα κατά των εργαζομένων. Υπάρχουν και δικαστήρια. Θα γίνουν νέες προσφυγές. Στη δικαιοσύνη έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, αλλά τίποτε δεν τελειώνει σήμερα. Θα έρθουν καλύτερες μέρες και για μας. Και θα μας βρουν αντιμέτωπους».

Ο κ. Χατζηπέτρου έκανε έκκληση στους εργαζομένους να παραμείνουν ενωμένοι και να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ ενημέρωσε τους διαμαρτυρόμενους ότι οι Βουλευτές «συνεδριάζουν μόνοι τους. Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που έχουν συνενωθεί με τους υπόλοιπους εργαζομένους».

Ο κ. Χατζηπέτρου ενημέρωσε ότι ισχύουν οι αποφάσεις που έλαβε του έκτακτο συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ το πρωί και αύριο θα υπάρχει στάση εργασίας από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Επανέλαβε δε την έκκληση προς τους εργαζομένους στο δημόσιο να μην εργαστούν στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής. Αύριο μην πάτε στα γραφεία σας, παραμείνετε στα σπίτια σας, ανέφερε. Σημείωσε δε ότι το συνέδριο υιοθέτησε την εισήγηση να μην προσέλθουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στις κάλπες.

Σε δηλώσεις του στη συνέχεια προς τους δημοσιογράφους ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ είπε ότι έχει παραβιαστεί ο κοινωνικός διάλογος και συμφωνίες που ο «Υπουργός Οικονομίας έχει υπογράψει με το συνδικαλιστικό κίνημα. Εμείς ζητήσαμε έστω και την υστάτη να υπάρξει η δυνατότητα για κάποιο διάλογο, να ακούσουν και τις απόψεις μας για τις αποκοπές». Δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε, πρόσθεσε λέγοντας ότι έχουν καλύτερες και δικαιότερες εισηγήσεις, αλλά τα κόμματα εμμένουν στις αποφάσεις που έχουν λάβει μεταξύ τους και δεσμευτεί να περάσουν εις βάρος των εργαζομένων. «Είναι λυπηρό, διότι δεν έδωσαν τη δυνατότητα να υπάρξει συναίνεση».

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες για κατάθεση τροπολογιών που θα αφορούν και την εξαίρεση των πολυτέκνων από τη στόχευση των επιδομάτων, ο κ. Χατζηπέτρου είπε «είναι ποτέ δυνατόν οι ενδιαφερόμενοι να προσπαθούν να μάθουν τι θα ψηφίσει η Βουλή; Να μην γνωρίζουν; Να μην ακούγεται η άποψή τους;».

Σε σχόλιο ότι σήμερα εκφράστηκαν ανησυχίες «σε γραφεία δημοσίων υπαλλήλων» ότι δεν θα τους καταβληθεί ο 13ος μισθός και αν αυτό είναι που τους ώθησε σε μέτρα, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ είπε ότι προσπάθησαν να μην υπάρξουν συγκρούσεις, αποδέχθηκαν σημαντικές μειώσεις και δεν θέλησαν να δημιουργηθούν προβλήματα στον απλό κόσμο, σημειώνοντας ότ

Keywords
Τυχαία Θέματα