Τα δόντια σου εκπέμπουν SOS! Πώς μπορείς να τα βοηθήσεις;

20:17 20/3/2021 - Πηγή: iPop

Αφού δεν τα προσέχεις, όπως, φυσικά πρέπει τα δόντια σου αρχίσουν και παραπονιούνται! Μαζεύουν πέτρα στα εσωτερικά τους κενά και τα προβλήματα ξεκινούν. Και αν φυσικά το αμελήσεις και δεν πας γρήγορα στο οδοντίατρο, η πέτρα στα δόντια σου μπορεί να σου δημιούργησει πολλά προβλήματα που τώρα ούτε καν φαντάζεσαι!

Η λύση αν σε βρει αυτό το κακό που λέγεται πέτρα στα δόντια είναι μία: Σηκώνεις το τηλέφωνο κλείνεις ραντεβού με τον οδοντίατρο σου και αυτός με τα μαγικά του χέρια και με τη βοήθεια του τροχού την στέλνει στον άλλο κόσμο!

Freepik

Μια

οδοντίατρος μας εξηγεί τους κανόνες στοματικής υγιεινής, ώστε να έχουμε υγιές χαμόγελο πίσω από την μάσκα του covid19

Τι μπορείς να κάνεις, όμως, για να προλάβεις την πέτρα στα δόντια σου;Μην ξεχνάς να πλένεις τα δόντια σου καθημερινά και να επιμένεις στα σημεία μεταξύ των ούλων και μεταξύ των κενών που έχουν τα δόντια σου.Χρησιμοποίησε νήμα δοντιών ή τα ειδικά μικρά βουρτσάκια που καθαρίζουν τα δύσκολα σημεία των δοντιών σου.Μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι συχνά τον οδοντίατρο σου και να κάνεις τον καθιερωμένο σου ετήσιο καθαρισμό.Προτίμησε ειδικές οδοντόκρεμες κατά της πέτρας! Θα τις βρεις εύκολα στο εμπόριο και έχουν την δυνατότητα λόγο της όξινης φύσης τους να διώχνουν τα μικρόβια μακριά!Unsplash/SuperkitinaΠροσοχή!

Ήξερες ότι σύμφωνα με έρευνες το 35% του πληθυσμού που επισκέπτεται τον οδοντίατρο έχει πέτρα στα δόντια;

Bonus: Τι μπορείς να κάνεις για τους λεκέδες στα δόντια;

Ροφήματα όπως ο καφές, το τσάι και το κρασί είναι η αιτία αυτού του κακού. (Το να πίνεις με καλαμάκι τα συγκεκριμένα ροφήματα δε θα βοηθήσει!) Εξάλλου, δεν είναι η μόνη αιτία! Το σάλιο μερικών ανθρώπων τείνει να ευνοεί τη δημιουργία λεκέδων στα δόντια.

Ο καθαρισμός και η λεύκανση μπορεί να βοηθήσουν, όπως και οι οδοντόκρεμες κατά της πλάκας.

Να φροντίζεις να καταναλώνεις με μέτρο αυτά τα ροφήματα, ενώ πρέπει να ξέρεις ότι εάν προσθέσεις γάλα, θα κάνεις λίγο πιο ουδέτερο το οξύ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τα δόντια σου εκπέμπουν SOS! Πώς μπορείς να τα βοηθήσεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα