Ηνωμένο Βασίλειο: Επιβράδυνση ρυθμού αύξησης μισθών στο…4,9%

Η αύξηση των ετήσιων αποδοχών των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο έπεσε κάτω από το 5% για πρώτη φορά εδώ και δύο και πλέον χρόνια, κλείνοντας το χάσμα μεταξύ μισθών και πληθωρισμού.

Οι αμοιβές του προσωπικού, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 4,9% τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, από 5,1% τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο, σύμφωνα με γνωστοποίηση της Υπηρεσίας Εθνικών Στατιστικών την Τρίτη (15/10).

Η ετήσια αύξηση των συνολικών αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, ήταν 3,8% το τρίμηνο έως τον

Αύγουστο, από 4,1% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Ιούλιο.

Η πτώση αυτή είναι πιθανό να θεωρηθεί από την Τράπεζα της Αγγλίας ως ένα σημαντικό ορόσημο για την επιστροφή σε φυσιολογικά επίπεδα αύξησης των κερδών και ως ένα κίνητρο για την ταχύτερη μείωση των επιτοκίων, σημειώνει το Bloomberg.

Σε μια περαιτέρω ένδειξη αδυναμίας στην αγορά εργασίας, το ποσοστό ανεργίας - το οποίο καλύπτει ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο - υποχώρησε στο 4% την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου, ενώ οι κενές θέσεις εργασίας μειώθηκαν σχεδόν στον μακροπρόθεσμο μέσο όρο που παρατηρήθηκε πριν από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19.

#Ηνωμένο_Βασίλειο #ΜΙΣΘΟΙ #ΤΡΑΠΕΖΑ_ΤΗΣ_ΑΓΛΛΙΑΣ #Οικονομικά_στοιχεία
Keywords
Τυχαία Θέματα