Η Wall Street παρέσυρε τις ασιατικές αγορές-Ηγέτης… απωλειών ο Nikkei

Με πτώση έκλεισαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης (16/10) οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας- Ωκεανίας, με τον Nikkei να οδηγεί τις απώλειες, μετά την πτώση στη Wall Street.

Οι επενδυτές περιμένουν ανακοινώσεις για περισσότερα μέτρα τόνωσης για τη στήριξη του κλάδου των ακινήτων στην Κίνα, με τον υπουργό Στέγασης της χώρας να έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου.

Ο Νι Χονγκ, υπουργός στέγασης και αστικής-αγροτικής ανάπτυξης, αναμένεται να μιλήσει στη συνέντευξη Τύπου μαζί με αξιωματούχους από την

κεντρική τράπεζα, το Υπουργείο Οικονομικών και την Εθνική Ρυθμιστική Διοίκηση Χρηματοοικονομικών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Χονγκ Κονγκ Τζον Λι δεσμεύτηκε να ενισχύσει την εστίαση της κυβέρνησης στα προς το ζην των ανθρώπων στην ετήσια πολιτική του ομιλία, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για τη μείωση του χρόνου αναμονής για τη δημόσια στέγαση.

Ο ηγέτης της πόλης υποσχέθηκε επίσης να απλοποιήσει τις διαδικασίες για τις εταιρείες που επιδιώκουν να εισαχθούν στο Χονγκ Κονγκ και να προσελκύσει περισσότερες διεθνείς εισαγωγές εταιρειών στο χρηματιστήριο της πόλης.

Οι έμποροι στην Ασία και την Ωκεανία αξιολόγησαν και οικονομικά στοιχεία από την περιοχή. Η Νέα Ζηλανδία ανέφερε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή της για το τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε 2,2% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters. Ανέβηκε 0,6% σε τριμηνιαία βάση, ελαφρώς χαμηλότερα από το αναμενόμενο 0,7%.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στη Νότια Κορέα έφτασε στο 2,5% τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με 2,4% τον Αύγουστο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei διολίσθησε 1,87% κλείνοντας στις 39.201,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 0,51% στις 20.424 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο 0,09% στις 3.204,33 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 1,01% στις 9.965,02 μονάδες.

Ο Kospi κατέγραψε απώλειες 0,88% στις 2.610,31 μονάδες, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 8.284,70 μονάδες, χάνοντας 0,41%.

#Nikkei #ασιατικές_αγορές #Κίνα #ΑΣΙΑ #Ωκεανία #Αυστραλία #ιαπωνία
Keywords
Αναζητήσεις
i-wall-street-paresyre-tis-asiatikes-agores-igetis-apoleion-o-nikkei.htm
Τυχαία Θέματα