Με οδηγό την ΕΤΕ και τις τράπεζες, δύναμη από ΔΕΗ και ΟΤΕ, η σταθερή ΓΕΚ και οι φθηνές αποτιμήσεις

09:56 24/9/2024 - Πηγή: Emea.gr

Μπορεί και να έχουν περάσει δύο-τρείς μήνες που δεν είχαμε δει τόσο καλή συνεδρίαση στο ΧΑ σαν τη χθεσινή και το κλίμα έχει βελτιωθεί ραγδαία. Η συνεδρίαση αποκάλυψε πολλά για τις δυνάμεις της αγοράς, γιατί γίνεται σαφές ότι στη διάρκεια του στραγγαλίσματος των προηγούμενων συνεδριάσεων του Σεπτεμβρίου, έχουν πάρει θέσεις επενδυτικά κεφάλαια.

Επιπλέον, έχουν γίνει μεγάλες μετακινήσεις ενόψει της άντλησης περίπου 1,2 δισ. ευρώ στο επόμενο διάστημα. Τόσα τα υπολογίζει η Eurobank Equities, λαμβάνοντας υπόψη κυρίως την Εθνική,

αλλά και τη Cenergy, με συμπλήρωμα μετοχές της Κύπρου και της ΚΡΙ-ΚΡΙ, αλλά και της Trade Estates.

Στον αντίποδα υπολογίζονται περίπου 1 δισ. ευρώ προς του μετόχους της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, τα πακέτα που βλέπαμε να διακινούνται τις προηγούμενες ημέρες, και τα δύο rebalancing που μεσολάβησαν και βοήθησαν στην άντληση ρευστότητας και σε αναδιαρθρώσεις. Συνολικά αν έμεινα κάτι ψιλά. Οι κινήσεις φαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί ουσιαστικά.

Η αγορά λοιπόν έμοιαζε απελευθερωμένη μετά την ταλαιπωρία αυτή και ανέβηκε επίπεδο εύκολα, ενώ οι μικρότεροι επενδυτές παρακολούθησαν διαβλέποντας ότι κάτι αλλάζει.

Ο Γενικός Δείκτης επανήλθε πάνω από βραχυχρόνια επίπεδα τιμών με τεχνική σημασία κι έχει δημιουργήσει βραχυπρόθεσμα κι ένα μαξιλαράκι. Βεβαίως όλοι θέλουν κατοχύρωση επιπέδων πάνω από τις 1.450 μονάδες που θα ήταν και το καλύτερο.

Τι βλέπει η Eurobank Equities; Οι τραπεζικές μετοχές του ΧΑ, είναι σε discount 17-47% έναντι των τραπεζών στην περιφέρεια με τις οποίες συγκρίνονται. Με τιμή προς λογιστική αξία στο 5 -6 και τιμή προς λογιστική αξία από 0,56 έως 0,88. Κατά μέσο όρο το discount είναι 30%.

Στις μη τραπεζικές- χρηματοοικονομικές μετοχές: Αποτιμώνται σε όρους EV/EBITDA

Keywords
Αναζητήσεις
me-odigo-tin-ete-kai-tis-trapezes-dynami-apo-dei-kai-ote-i-statheri-gek-kai-oi-fthines-apotimiseis.htm
Τυχαία Θέματα